Blog « Blik op de Ardennen »

Welkom op het blog Blik op de Ardennen !
U vindt hier allerlei informatie over Belgisch Luxemburg: natuur, gastronomie, trektochten, ideeën voor uitstapjes, speciale ontdekkingen… Belgisch Luxemburg komt op een verbazingwekkende manier tot leven dankzij de artikelen van onze redacteurs, ambassadeurs en andere liefhebbers.

Acht badplaatsen in openlucht – meren en rivieren in Belgisch Luxemburg.

31
jul
2015

Door 31 juli 2015 Categorieën Bewegen, Met het gezin, Natuur Geen commentaar

De zomervakantie is sterk begonnen met tropische temperaturen ! Hierbij enkele tips om het hoofd koel te houden met een selectie van de beste badplaatsen in onze provincie waar je een veilige duik in het water kunt nemen.

Misschien ken je nog andere toffe plekken om je te verfrissen ?

 

  1. Het meer van Conchibois in Saint-Léger

Het meer van Conchibois © M.Laurent / MT Gaume

Het meer van Conchibois © M.Laurent / MT Gaume

Het meer van Conchibois is een ideale plek om te relaxen. De kleinsten kunnen zich hier fantastisch amuseren in het toffe speeltuintje en het ontbreekt ook niet aan activiteiten in de buurt. Tieners vermaken zich in het skatepark of kiezen voor een paintballgevecht. Het meer van Conchibois ligt middenin de natuur en het is een ideale vertrekplaats om prachtige wandelingen te maken door het glooiende Gaumeland.

Ernaartoe

  1. Badplaats en strand aan de Pont Saint-Nicolas in Chiny

Pont Saint-Nicolas in Chiny - © FTLB-PWillems

Pont Saint-Nicolas in Chiny – © FTLB-PWillems

De badzone bevindt zich onder de brug, met een verhard strand. Naast het baden, kan men er ook kajakken en tafeltennissen. Honden zijn toegelaten.

Ernaartoe

 

  1. De Ourthe in Maboge

de Ourthe in Maboge - © FTLB-PWillems

de Ourthe in Maboge – © FTLB-PWillems

Het lieflijke dorpje Maboge, gelegen aan de Ourthe, heeft een strand met zwemmogelijkheid in de rivier. Er zijn barbecues, speeltuigen voor kinderen, kleedcabines en douches. Vanaf Maboge is het ook mogelijk om de Ourthe af te dalen per kajak.

Een beetje geschiedenis? De regio was vroeger bezaaid met weelderige eikenbossen. Dit, gecombineerd met de uitzonderlijke kwaliteit van het water van de Ourthe, maakte dat in de 17e eeuw vele leerlooierijen zich installeerden in de regio, van La Roche tot in Houffalize.

Ernaartoe

 

  1. Het meer van Cherapont in Gouvy

Het meer van Cherapont - © FTLB/PWillems

Het meer van Cherapont – © FTLB/PWillems

De toegang is 1€. Het is mogelijk te overnachten in tent, caravan of camper. In het zomerseizoen is er een badmeester ter plaatse. De site is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Alles is voorzien om het de liefhebbers van openluchtactiviteiten naar hun zin te maken: vissen in het meer en in de rivier, speeltuigen, tennis, petanque, 300 km bewegwijzerde wandelpaden, wildpark (herten en damherten), camping, restaurant, taverne, verschillende animaties tijdens het seizoen … en de kwaliteit van het water wordt elke week gecontroleerd door het Waalse Gewest !

Ernaartoe

 

  1. Het meer van Vallée de Rabais in Virton

Het meer van Vallée de Rabais - © Adèle Reuter

Het meer van Vallée de Rabais – © Adèle Reuter

Op de site van Vallée de Rabais (Rabais is de naam van het riviertje dat hier stroomt) zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden. Sportievelingen kunnen hier tennissen, volleyballen, tafeltennissen en squashen. Wandelaars zullen zich vermaken op de meer dan 100 km bewegwijzerde paden! Ten slotte kunnen vissers hun passie uitleven aan de rand van de tweede vijver … alles in een groene omgeving waar het koele meer zorgt voor verfrissing in de zomer.

Ernaartoe

 

6. Het sportcentrum van Libramont

Het sportcentrum van Libramont - © FTLB-PWillems

Het sportcentrum van Libramont – © FTLB-PWillems

Je vindt er water, een badmeester, een speeltuin en petanquepistes … Deze badplaats, die het midden houdt tussen een buitenzwembad en een klein meer, is in de zomer the place to be om af te koelen in het water. De capaciteit is tweemaal zo groot als deze van een normaal zwembad (95 x 60 m).

Ernaartoe

 

  1. Badzone in Herbeumont

Badzone in Herbeumont - © FTLB/PWillems

Badzone in Herbeumont – © FTLB/PWillems

Het strand van Nawès in Herbeumont is bereikbaar via de lokale weg en een gerenoveerd pad dat ook toegankelijk is voor rolstoengebruikers. De site wordt doorkruist door een toeristische route die toegang biedt tot andere bewegwijzerde paden.

Ernaartoe

 

  1. Badzone aan de Pont de la Poulie in Bouillon

poulie2

Badzone aan de Pont de la Poulie – © FTLB-PWillems

Geniet van een frisse duik in de schaduw van het kasteel van Bouillon.

Ernaartoe

 

Tijdens de zomer zijn er ook verschillende openlucht zwembaden geopend. Je vindt ze hier terug, samen met alle badzones: http://www.luxembourg-belge.be/fr/je-choisis/sports-detente/piscine-baignade.php (Binnenkort in het nederlands)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *